Antena 3 CNN Externe Proteste înăbuşite şi urale, la trecerea torţei olimpice prin Hong Kong

Proteste înăbuşite şi urale, la trecerea torţei olimpice prin Hong Kong

Proteste înăbuşite şi urale, la trecerea torţei olimpice prin Hong Kong
02 Mai 2008   •   16:03

Torţa olimpică şi-a încheiat periplul prin Hong Kong, teritoriul autonom al Chinei. Timp de şapte ore, torţa olimpică a fost purtată de 120 de persoane, între care sportivi din oraş, politicieni, vedete şi oameni de afaceri. Atât ceremonia de start a ştafetei cât şi cea de final au fost speciale.

După o călătorie pe cinci continente, vineri, torţa olimpică a revenit înapoi pe pământ chinezesc. Ea a fost purtată prin Hong Kong în uralele miilor de oameni desfăşuraţi de-a lungul traseului. Participanţii nu s-au speriat deloc de vremea mohorâtă. Trei mii de poliţişti au asigurat securitatea celor care au purtat simbolul olimpic. Flacăra olimpică a fost în general bine primită de localnici, dar au existat şi câteva grupuri de protestatari.

Aceştia nu s-au putut apropia de torţă. Autorităţile oraşului, care beneficiază de autonomie faţă de conducerea de la Beijing, au anunţat că acceptă orice protest, dar au făcut apel la calm, reţinere şi toleranţă. Pe traseu au fost amenajate zone speciale pentru manifestanţi. Câţiva activişti străini care doreau să se alăture protestelor au fost respinşi la frontieră.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close