Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Bolivia. Două persoane şi-au pierdut viaţa

Proteste violente în Bolivia. Două persoane şi-au pierdut viaţa

Proteste violente în Bolivia. Două persoane şi-au pierdut viaţa
06 Aug 2008   •   16:06

Doi oameni au murit în Bolivia în timpul unor proteste extrem de violente izbucnite în ţară. Preşedinţii Argentinei şi Venezuelei, Cristina Kirchner şi Hugo Chavez, şi-au anulat, în ultimul moment, o vizită în Bolivia tocmai pe fondul protestelor. Poliţia boliviană a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva adepţilor opoziţiei, la aeroportul unde preşedintele Evo Morales urma să-şi primească oaspeţii. Cei trei urmau să participe la un summit energetic.

În altă regiune a ţării, doi mineri şi-au pierdut viaţa în ciocniri cu forţele de ordine. Muncitorii şi poliţiştii s-au încăierat în apropierea celei mai mari mine de cositor din ţară, de la Huanuni.

"Aceste acte de violenţe indică faptul că opoziţia nu acceptă rezultatul democratic, la fel cum s-a întâmplat şi în Venezuela de multe ori", a declarat preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez.

În Bolivia are loc duminică un referendum asupra menţinerii în funcţie a lui Morales şi a rivalilor săi, guvernatorii celor mai bogate provincii ale ţării. Campania electorală a devenit în ultima vreme extrem de dură.

Antena3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close