Antena 3 CNN Externe Protestele din China iau amploare. Tibetanii au devastat instituţiile guvernamentale

Protestele din China iau amploare. Tibetanii au devastat instituţiile guvernamentale

Protestele din China iau amploare. Tibetanii au devastat instituţiile guvernamentale
19 Mar 2008   •   20:48

Rebeliunea tibetanilor se extinde. Televiziunea Chineză a difuzat imagini cu proteste violente, cu mii de demonstranţi dezlănţuiţi. Tibetanii au devastat magazinele chinezilor şi instituţiile guvernamentale. Mai mulţi chinezi au fost, de asemenea, bătuţi de protestatari. Înregistrarea nu prezintă însă intervenţia trupelor chineze împotriva manifestanţilor.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului spun că forţele guvernului de la Beijing au înăbuşit brutal revolta şi au ucis în ultimele zile peste 100 de tibetani. În urma violenţelor din ultima perioadă, Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului a cerut liderilor mondiali să facă presiuni asupra Chinei pentru a avea discuţii despre problema Tibetului.

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown a declarat că omologul său chinez, Wen Jiabao i-a comunicat că este deschis unui dialog dar doar în anumite condiţii. China continuă să aducă un număr mare de trupe în Tibet. Conform unor informaţii ale BBC au avut loc proteste şi în provinciile chineze de la graniţa cu Tibetul, în cadrul cărora protestatarii tibetani au rupt steagul Chinei în provincia Gansu.

Miercuri, Dalai Lama a făcut apel şi la activiştii tibetani, încercând să oprească controversatul marş al acestora din India spre Lhasa, temându-se de izbucnirea a noi violenţe -

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close