Antena 3 CNN Externe Pui la rotisor şi multă bere la Munchen. Începe Oktoberfest!

Pui la rotisor şi multă bere la Munchen. Începe Oktoberfest!

Pui la rotisor şi multă bere la Munchen. Începe Oktoberfest!
20 Sep 2008   •   17:55

Pe cei care vor vizita oraşul Munchen de Oktoberfest, cel mai mare festival internaţional al berii îi aşteaptă pui la rotisor, spectacole, dar mai ales bere multă. În capitala Bavariei se deschide sâmbătă cea de-a 175-a ediţie a Oktoberfest. Până în 5 octombrie sunt aşteptaţi în oraşul german peste şase milioane de iubitori de bere din întreaga lume.

Festivalul debutează cu defilarea firmelor participante, reprezentate de căruţe împodobite festiv şi trase de patru cai. Defilarea are ca punct de plecare piaţa centrală a oraşului. Vor urma apoi berarii bavarezi, barmanii şi chelneriţele. Nu pot lipsi nici componenţii formaţiilor şi orchestrelor muzicale care vor cânta pe toată durata festivalului.

La prânz, primarul oraşului München deschide primului butoi de bere şi ciocneşte prima halbă cu premierul landului Bavaria. Tradiţionala exclamaţie „S-a umplut!” dă semnalul că Oktoberfest poate începe. Mese lungi din lemn sunt aşezate în interiorul a 14 corturi imense instalate într-un un parc imens. Cei veniţi la Oktoberfest vor fi serviţi de peste 12.000 de chelneriţe şi bucătari.

Iubitorii de bere trebuie să ştie că festivalul nu este deloc ieftin. Preţul unei halbe la litru poate ajunge la peste opt euro. Mâncarea specifică Oktoberfest este puiul la rotisor, care costă zece euro. Dar există şi o veste bună. Intrarea la festival e liberă.

Antena 3

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close