Antena 3 CNN Externe Purtătorul de cuvânt al Frăţiei Musulmane a fost arestat la Cairo

Purtătorul de cuvânt al Frăţiei Musulmane a fost arestat la Cairo

Purtătorul de cuvânt al Frăţiei Musulmane a fost arestat la Cairo
17 Sep 2013   •   18:18

Purtătorul de cuvânt al Frăţiei Musulmane, Gehad El-Haddad, a fost arestat de poliţia egipteană. Haddad a fost reţinut împreună cu alţi doi oficiali ai Frăţiei într-un apartament din Cairo.

El a fost şeful de personal al lui Khairat El-Shater, adjunctul liderului Frăţiei, şi este fiul lui Essam El-Haddad, un ajutor al fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Haddad, principalul punct de contact cu mass-media internaţională înainte de represiunea Frăţiei, este acuzat de incitare la uciderea protestatarilor.

Mulţi dintre liderii importanţi ai Frăţiei au fost reţinuţi în baza unor acuzaţii similare după ce armata l-a demis pe Morsi pe data de 3 iulie,  declanşând cele mai grave violenţe din istoria modernă a Egiptului.

Cel puţin o mie de oamei au fost ucişi, inclusiv o mare parte a susţinătorilor liderului demis, dar, de asemenea, şi zeci de membri ai forţelor de securitate.

Morsi, care se află într-o locaţie necunoscută şi care nu trebuie divulgată, a fost el însuşi acuzat de incitare la crimă şi violenţă.

Pe lângă Morsi, trei lideri importanţi ai Frăţiei sunt în închisoare, împreună cu şeful partidului său politic.

Acesta este cea mai dură acţiune asupra grupului islamist din ultimele decenii.

Haddad a fost arestat împreună cu Hossam Abu Bakr, un guvernator provincial în perioada mandatului lui Morsi, şi Mahmoud Abu Zeid, un membru al consiliului executiv al grupului.

×
Subiecte în articol: Egipt fratia musulmana arestare Cairo
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close