Antena 3 CNN Externe Putin a acceptat să participe la summitul NATO de la Bucureşti

Putin a acceptat să participe la summitul NATO de la Bucureşti

Putin a acceptat să participe la summitul NATO de la Bucureşti
12 Feb 2008   •   16:19

NATO a primit confirmarea oficială privind participarea lui Vladimir Putin la summitul de la Bucureşti. Aşadar acum este sigur: preşedintele rus vine în România, la summitul NATO. Şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat marţi că Putin va veni în România în primăvară. Potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, Serghei Lavrov a declarat în timpul unei vizite la Geneva că ?Vladimir Putin a acceptat invitaţia de a participa la summit?.

O primă confirmare a participării lui Putin a venit luni, din partea vice-premierului rus Serghei Ivanov. El a declarat că preşedintele Rusiei la veni la Bucureşti, indiferent dacă pe agenda reuniunii vor fi incluse chestiuni sensibile pentru Kremlin.

Vladimir Putin a fost invitat de către secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, să participe la summitul NATO ce va fi organizat la Bucureşti. Un răspuns afirmativ din partea liderului de la Kremlin ar reprezenta prima participare a lui Putin la un Consiliu NATO, după ce a fost copreşedinte în timpul creării acestui forum în 2002, la Practica di Mare, pe coasta italiană, la sud de Roma.

Prezenţa lui Putin intervine într-un moment sensibil între Rusia şi ţările occcidentale, mai ales în contextul situaţiei din Kosovo şi a planurilor americane de extindere a scutului antirachetă.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close