Antena 3 Externe Putin ar putea crea tensiuni la summitul NATO de la Bucureşti

Putin ar putea crea tensiuni la summitul NATO de la Bucureşti

26 Feb 2008   •   09:37
Putin ar putea crea tensiuni la summitul NATO de la Bucureşti

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin ar putea încerca să divizeze Alianţa Nord-Atlantică, la summit-ul programat în aprilie, la Bucureşti. Potrivit unui expert citat de International Herald Tribune, mărul discordiei l-ar reprezenta problema aderării Georgiei şi Ucrainei la NATO. Vladimir Putin ar putea cere statelor aliate să amâne discuţiile referitoare la acceptarea celor două ţări. Şi aceasta pentru că Alianţa este deja copleşită de problema Kosovo şi de situaţia din Afganistan.

Analiştii susţin că liderii NATO au stabilit agenda summit-ului astfel încât reuniunea cu Putin să figureze ultima, după discuţiile pe tema Afganistanului sau a extinderii organizaţiei.

Trimisul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, a declarat vineri că Alianţa nu ia în calcul aderarea Ucrainei şi Georgiei. Reprezentantul Rusiei a adăugat că Georgia nu întruneşte condiţiile pentru a fi membru NATO, în timp ce Ucraina este indecisă.

Rogozin a spus că declaraţiile Ucrainei şi Georgiei referitoare la dorinţa de a obţine calitatea de membri ai Alianţei fac parte dintr-o campanie de PR, menită să dezechilibreze Rusia.


Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close