Antena 3 CNN Externe Putin i-a prezentat preşedintelui rus lista cu propunerile de miniştri

Putin i-a prezentat preşedintelui rus lista cu propunerile de miniştri

Putin i-a prezentat preşedintelui rus lista cu propunerile de miniştri
12 Mai 2008   •   13:29

Noul premier rus Vladimir Putin i-a prezentat preşedintelui Dmitri Medvedev lista cu propunerile de miniştri. Şeful cabinetului de la Moscova a precizat că lista va include şi nume noi, însă nu se ştie, deocamdată, când vor fi făcute publice acestea. Premierul Putin a anunţat că ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, şi cel al Apărării, Anatoli Serdiukov, vor fi păstraţi în funcţie. De asemenea, Putin a precizat că îl va menţine în funcţia de ministru al Finanţelor pe Aleksei Kudrin, perceput drept un garant al politicilor privind liberalizarea pieţei.

O parte din colaboratorii fostului preşedinte vor rămâne în continuare alături de acesta în noul cabinet. Fostul premier Viktor Zubkov va rămâne în cabinet ca ministru pentru Pescuit şi prim-vicepremier, potrivit Reuters. Fostul şef al Administraţiei de la Kremlin, Serghei Sobianin, va deveni şeful de personal al lui Putin în cadrul Guvernului. Fostul adjunct al şefului de personal de la Kremlin, Igor Secin, va fi vicepremier. De asemenea, Serghei Ivanov va ocupa un post de vicepremier în cadrul noului Guvern, iar Igor Şuvalov, care a fost consilierul economic al lui Putin la Kremlin, va fi cel de-al doilea vicepremier.

Vladimir Putin a fost aprobat de Duma de Stat în funcţia de premier săptămâna trecută, la o zi după învestirea noului preşedinte, Dmitri Medvedev.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close