Antena 3 CNN Externe Putin, la ultima conferinţă la Kremlin: "Sunt pregătit să devin premier"

Putin, la ultima conferinţă la Kremlin: "Sunt pregătit să devin premier"

Putin, la ultima conferinţă la Kremlin: "Sunt pregătit să devin premier"
14 Feb 2008   •   10:36

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut miercuri ultima sa conferinţă la Kremlin, în calitate de şef al statului. "Sunt pregătit să lucrez în calitatea de şef al guvernului" după alegerile prezidenţiale din 2 martie, în care favorit este Dimitri Medvedev, a anunţat Putin. Şeful statului este mulţumit de perspectiva transferării puterii candidatului său preferat la alegerile prezidenţiale de luna viitoare, prim-vicepremierul Dmitri Medvedev. "Nu este ruşinos sau îngrijorător pentru mine să îi transfer puterea lui Medvedev", a declarat Putin.

Putin a subliniat joi că Moscova este pregătită să coopereze pentru "un dialog pozitiv" cu oricine ar câştiga alegerile prezidenţiale din Statele Unite.
"Oricine ar câştiga alegerile din Statele Unite, vom respecta alegerea poporului american şi vom coopera cu preşedintele. Dacă doreşte acest lucru", a afirmat Putin.

Preşedintele rus a menţionat că Moscova nu doreşte un conflict cu Occidentul şi nu ar îndrepta rachetele spre nicio ţară dacă nu ar fi nevoită.
În urmă cu câteva zile, Putin declara că Rusia va reorienta rachetele spre Ucraina în cazul care această ţară va adera la NATO şi va găzdui elemente ale scutului american antirachetă. Moscova a lansat avertismente similare spre Polonia şi Cehia.

Întrebat dacă intenţionează să rămână în continuare la putere, Putin a declarat că ar fi "absolut inacceptabil" să păstreze puterea pe viaţă: "Nu intenţionez să obţin un al treilea mandat, niciodată. Din prima zi în care am devenit preşedinte al Federaţiei Ruse am spus întotdeauna că voi respecta legislaţia".

Vladimir Putin va veni tot în calitate de preşedinte, şi la summitul NATO din aprilie, de la Bucureşti, unde se aşteaptă să discute cu aliaţii occidentali, probleme sensibile şi extrem de disputate, cum ar fi extinderea NATO pănâ la graniţele Rusiei, sau proiectul de scut american anti-rachetă.

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close