Antena 3 CNN Externe Raluca Stroescu, varianta niponă: Un japonez dependent de muncă a murit de epuizare

Raluca Stroescu, varianta niponă: Un japonez dependent de muncă a murit de epuizare

Raluca Stroescu, varianta niponă: Un japonez dependent de muncă a murit de epuizare
05 Sep 2008   •   11:15

Munca excesivă face din nou o victimă, de data acesta, în Japonia. Un japonez, manager al unui restaurant, şi-a pierdut viaţa din cauza muncii fără pauză. Acesta, în vârstă de 32 de ani, acumulase 200 de ore de muncă suplimentare în numai câteva luni şi abia dacă mai reuşea să doarmă două-trei ore pe noapte.

Eforturile lui aveau ca scop întreţinerea mamei şi a surorii lui, care erau bolnave, el fiind singurul care putea aduce bani în casă. De frică să nu-şi piardă locul de muncă, acesta făcea eforturi supraomeneşti pentru a fi pe placul angajatorului. Însă, organismul tânărului n-a rezistat, iar acesta şi-a pierdut cunostiinţa în timpul serviciului. Deşi a fost dus urgent la spital, Takayuki a murit după trei zile din cauza unei hemoragii cerebrale.

Potrivit ?CNN?, reprezentanţii sindicatelor japoneze au declarat că patronii se feresc cât pot de mult de contracte de lungă durată. De aceea, tinerii cu vărste cuprinse între 20 şi 30 de ani sunt nevoiţi să accepte oferte de muncă temporare şi semnează contracte de muncă pe perioadă determinată, care pot fi întrerupte oricând.

Din nefericire, şi România a avut parte de un astfel de caz, anul trecut, când Raluca Stroescu, o tânără de 29 de ani, angajată la o companie multinaţională, a murit din cauza epuizării cauzată de munca neîntreruptă. Corpul acesteia avea sub 40 de kilograme în momentul morţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close