Antena 3 CNN Externe Răsturnare de situație. Liderul grupării jihadiste Statul Islamic încă trăiește

Răsturnare de situație. Liderul grupării jihadiste Statul Islamic încă trăiește

Răsturnare de situație. Liderul grupării jihadiste Statul Islamic încă trăiește
Sursa foto: Foto: captura Youtube
de S.T.    |    22 Iul 2017   •   09:01

Ministrul american al apărării James Mattis a declarat, vineri, că presupune că liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viaţă, transmit Reuters şi DPA.

„Cred că el trăieşte şi voi avea o altă părere atunci când vom şti că noi l-am ucis. Dar suntem în urmărirea lui - presupun că este în viaţă”, a declarat Mattis într-o conferinţă de presă la Pentagon.

Anterior în cursul acestei luni, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), a anunţat că deţine 'informaţii confirmate' potrivit cărora Al-Baghdadi a fost ucis, însă oficiali occidentali şi irakieni şi-au exprimat scepticismul faţă de această posibilitate.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat pentru DPA că Abu Bakr al-Baghdadi a murit într-un sat din provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei. El nu a oferit însă alte detalii despre locul şi modul în care liderul jihadist ar fi fost ucis.

În luna iunie, OSDO a pus sub semnul întrebării un anunţ al forţelor ruse conform căruia Al-Baghdadi ar fi fost ucis în zona oraşului Raqqa, din nordul Siriei, în data de 28 mai. Operaţiunea rusă ar fi vizat o reuniune a conducerii SI şi ar fi dus la lichidarea altor 300 de jihadişti.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close