Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 700. Ucraina afirmă că nu are "informaţii de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc

Război în Ucraina, ziua 700. Ucraina afirmă că nu are "informaţii de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc

Război în Ucraina, ziua 700. Serviciul de Informaţii Militare din Ucraina a afirmat că nu dispune de "informaţii de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc doborât astăzi.

Război în Ucraina, ziua 700. Ucraina afirmă că nu are "informaţii de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc
Sursa foto: Gettyimgaes
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2024   •   22:23

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Atac cu rachete asupra orașului Hirnîk, din Donețk. Două femei au murit și alte opt persoane au fost rănite
  • Ucraina afirmă că nu are "informaţii de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc
  • Două rachete ucrainene, descoperite de Rusia în momentul prăbușirii avionului său
  • Cel puțin trei oameni au fost răniți după ce un spital din Herson a fost atacat de armata rusă
  • SUA nu mai au bani pentru Ucraina până ce Congresul nu va aproba finanţarea
  • Un avion militar cu zeci de oameni la bord s-a prăbuşit lângă Belgorod, în Rusia
  • Kremlinul ar putea permite o oarecare opoziție anti-război din partea candidaților la președinția rusă, urmărind să încadreze rezultatul controlat al realegerii președintelui rus Vladimir Putin drept un „referendum pozitiv” asupra războiului din Ucraina
  • Germania va transfera Ucrainei elicoptere militare multifuncționale Sea King MK41 scoase din uz, a anunțat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la 23 ianuarie
  • 44 de rachete a lansat Rusia în atacul de marți asupra Ucrainei
  • Numărul morților din Harkov a crescut la 8, inclusiv o fetiță de 8 ani
  • 7 morți și peste 70 răniți în loviturile rusești asupra Ucrainei
  • Rusia nu recunoaște că a deportat copii ucraineni

Update 22.20 Atac cu rachete asupra orașului Hirnîk, din Donețk. Două femei au murit și alte opt persoane au fost rănite

Două femei au fost ucise și alte opt persoane, rănite, în urma unui atac care a avut loc în această după-amiază asupra orașului orașul Hirnîk, din regiunea ucraineană Donețk, au anunțat Procuratura regională din Donețk și Ministerul Afacerilor Interne.

"Potrivit datelor preliminare, ocupanții au lovit orașul cu o rachetă. Tipul exact al armei este în curs de stabilire. Muniția a lovit teritoriul sectorului privat, ucigând două femei în vârstă de 66 și 84 de ani.

De asemenea, 8 locuitori din zonă, inclusiv un băiat de 16 ani, au suferit răni de diferite grade de gravitate. Acesta a fost spitalizat în stare critică”, a transmis Procuratura. Numărul total al victimelor este în curs de stabilire, au mai transmis autoritățile.

Update 20.29 Ucraina afirmă că nu are "informații de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc

Război în Ucraina, ziua 700. Serviciul de Informaţii Militare din Ucraina a afirmat că nu dispune de "informaţii de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc doborât astăzi, care ar fi transporta, potrivit Moscovei, 65 de prizonieri ucraineni.

"Nu dispunem în prezent de informaţii de încredere şi complete despre persoanele care se aflau la bordul avionului sau despre numărul lor. Un schimb de prizonieri era prevăzut să aibă loc astăzi, dar nu a mai avut loc", a precizat Serviciul de Informaţii Militare din Ucraina.

Reprezentanții acestuia au dat asigurări că Ucraina "nu a fost informată" despre necesitatea de a securiza spaţiul aerian în zonă.

Deşi nu a confirmat prezenţa prizonierilor ucraineni la bord, GUR a reproşat Moscovei că a pus în pericol securitatea acestora. Ucraina nu cunoştea "numărul de vehicule, ruta sau modul de transport al prizonierilor. Aceasta ar putea fi o dovadă a unor acţiuni deliberate ale Rusiei de a pune în pericol viaţa şi siguranţa prizonierilor".

Update 18.09 Două rachete ucrainene, descoperite de Rusia în momentul prăbușirii avionului său

Ministerul Apărării al Rusiei a transmis că radarul său a detectat lansarea a două rachete ucrainene astăzi, în momentul prăbușirii a avionului de transport rusesc Il-76.

Autoritățile din regiunea rusă Belgorod au declarat că toate cele 74 de persoane aflate la bordul avionului, despre care Moscova a declarat că transporta prizonieri de război ucraineni care urmau să fie schimbați cu prizonieri ruși, au fost ucise.

Update 16.02 Cel puțin trei oameni au fost răniți după ce un spital din Herson a fost atacat de armata rusă

Forțele ruse au lansat astăzi un atac împotriva orașului Herson, lovind un spital și rănind cel puțin trei angajați ai acestuia, a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

Clădirea a fost lovită în jurul prânzului, rezultând birouri avariate și ferestre sparte, a precizat guvernatorul. O femeie în vârstă de 60 de ani a fost, de asemenea, rănită în atacurile de astăzi împotriva orașului. Se pare că a fost spitalizată cu o rană la picior și răni provocate de explozii.

Forțele armate ucrainene au eliberat Hersonul și alte așezări regionale de pe malul vestic al râului Nipru în noiembrie 2022. Trupele rusești au fost împinse pe malul estic, de unde de atunci trag asupra teritoriilor eliberate, provocând în mod regulat moartea și rănirea civililor.

Anterior, la 24 ianuarie, avioane rusești au lovit satul Novoberyslav, rănind un bărbat de 59 de ani și soția sa de 58 de ani, a declarat Pokudin.

Update 13.10. Statele Unite au rămas fără bani pentru Ucraina, neputând trimite muniția și rachetele de care guvernul de la Kiev are nevoie pentru a respinge invazia Rusiei, scrie AP, precizând că administrația Biden a venit "cu mâinile goale" la reuniunea lunară a grupului de sprijin pentru Ucraina.

În timp ce așteaptă ca Congresul să aprobe mai mulți bani pentru Ucraina, administrația Biden a venit cu mâinile goale pentru prima dată în calitate de gazdă a reuniunii lunare a aproximativ 50 de națiuni care coordonează sprijinul pentru Ucraina, scrie AP. Grupul a fost înființat de secretarul apărării Lloyd Austin în aprilie 2022.

Congresul SUA nu a aprobat încă mai mulți bani pentru Ucraina, astfel că Washingtonul va căuta aliați pentru a continua să acopere golul lăsat de lipsa finanțării.

"Îndemn acest grup să sape adânc pentru a oferi Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană terestră și interceptoare care salvează vieți", a declarat Austin în remarcile de deschidere transmise de la domiciliul său, unde se recuperează după o operație de cancer de prostată.

Update 12.00. Un avion militar rusesc cu 74 de persoane la bord s-a prăbușit în regiunea Belgorod, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenției de presă ruse RAI Novosti.

Agențiile de presă rusești care citează Ministerul Apărării au declarat că 65 dintre cei aflați la bord erau militari ucraineni care erau transportați la Belgorod înaintea unui schimb de prizonieri. Totuşi, informaţia nu a putut fi verificată din surse independente.

Update 10:00. Kremlinul ar putea permite o oarecare opoziție anti-război din partea candidaților la președinția rusă, urmărind să încadreze rezultatul controlat al realegerii președintelui rus Vladimir Putin drept un „referendum pozitiv” asupra războiului din Ucraina, a scris ISW în evaluarea sa din 23 ianuarie.

Update 09:00. Germania va transfera Ucrainei elicoptere militare multifuncționale Sea King MK41 scoase din uz, a anunțat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la 23 ianuarie. Aceasta ar fi prima livrare de elicoptere militare din partea Germaniei către Ucraina, scrie The Kyiv Independent. Ucraina va primi șase elicoptere multifuncționale Sea King Mk41 împreună cu un set de piese de schimb. De asemenea, Germania va oferi instruire pentru militarii ucraineni.

Premierul slovac, Robert Fico, consideră că în Kiev viața se desfășoară normal, chiar dacă orașul este asediat de bombardamentele rușilor Relaţiile dintre Slovacia şi Ucraina s-au deteriorat în urma unei serii de comentarii incendiare făcute de Robert Fico, care a pus sub semnul întrebării suveranitatea Ucrainei şi a îndemnat la un compromis cu Rusia.

Şeful guvernului populist slovac urmează să se întâlnească cu omologul său ucrainean miercuri la Ujhorod, un oraş situat la frontiera dintre cele două ţări.

"De ce aş merge la Kiev când mă pot întâlni cu premierul ucrainean la Ujhorod? Nu văd diferenţa. Chiar credeţi că e război la Kiev? Să fim serioşi. Mergeţi acolo şi veţi vedea că în acest oraş viaţa este normală, complet normală", le-a declarat Fico jurnaliştilor.

Fico s-a pronunţat adesea împotriva ajutorului militar acordat Ucrainei şi se opune sancţiunilor împotriva Rusiei.
 

Război în Ucraina, 23 ianuarie 2024 |  Atacuri în Harkov și Kiev | Cinci persoane au murit și alte 40 au fost rănite

Război în Ucraina, 22 ianuarie 2024 |  Rusia ar putea câștiga războiul în câteva săptămâni

Război în Ucraina, 21 ianuarie 2024 | Război în Ucraina, ziua 697. Președintele Volodimir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump să vină la Kiev

Război în Ucraina, 20 ianuarie 2024 | Guvernul de la Kiev alocă o sumă record pentru construcția de fortificații: peste 428 de milioane de euro

Război în Ucraina, 19 ianuarie 2024 | Biden spune majoritatea congresmenilor SUA susțin ajutorul pentru Ucraina

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close