Antena 3 CNN Externe Record pentru Obama. 55 de milioane de dolari - cea mai mare sumă strânsă de un politician într-o lună

Record pentru Obama. 55 de milioane de dolari - cea mai mare sumă strânsă de un politician într-o lună

Record pentru Obama. <font color=red>55 de milioane de dolari</font> - cea mai mare sumă strânsă de un politician într-o lună
07 Mar 2008   •   12:42

Senatorul democrat Barack Obama a strâns donaţii de nu mai puţin de 55 de milioane de dolari în luna februarie, au declarat oficialii care se ocupă de campania sa electorală. Suma reprezintă un record al fondurilor strânse într-o singură lună pentru un politician şi depăşeşte cu mult cei 35 de milioane de dolari colectaţi în aceeaşi perioadă de rivala sa, Hillary Clinton. Democraţii din Illinois au stabilit recordul precedent, în ianuarie când au reuşit să strângă 36 de milioane de dolari.

Echipa de campanie a lui Obama a declarat că suma provine de la 727.972 de donatori, mai mult de jumătate dintre ei contribuind pentru prima oară cu bani. O mare majoritate a banilor, însumând 45 de milioane, au fost strânşi prin intermediul internetului.

90 la sută din donaţii au fost sub valoarea de 100 de dolari, mai mult de jumătate fiind de mai puţin de 25 de dolari. Dacă Obama este nominalizat de Partidul Democrat, poate folosi mai puţin de un milion de dolari din totalul de 50 de milioane strâns în februarie. Restul banilor vor fi destinaţi primei părţi a campaniei electorale pentru preşedinţie.

Lupta dintre Clinton şi Obama în cursa pentru investitura democraţilor la alegerile prezidenţiale a fost revigorată în această săptămână după victoria spectaculoasă a senatoarei Hillary Clinton din Ohio, Texas.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close