Antena 3 CNN Externe Recunoaşterea independenţei Transnistriei de către Rusia este o ?chestiune de timp?

Recunoaşterea independenţei Transnistriei de către Rusia este o ?chestiune de timp?

Recunoaşterea independenţei Transnistriei de către Rusia este o ?chestiune de timp?
28 Aug 2008   •   11:47

După ce Rusia a recunoscut, miercuri, independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud, a venit rândul Transnistriei să-i fie recunoscută independenţa. Vladimir Atamaniuc, comandantul trupelor transnistriene, a făcut o declaraţie în acest sens. Potrivit spuselor acestuia, recunoaşterea independenţei Transnistriei de către Rusia este o chestiune de timp.

Însă prima care trebuie să recunoscă independenţa Transnistriei rămâne Republica Moldova. "Dacă vor să trăiască în pace cu noi, nu au altă opţiune", a avertizat Oleg Gudymo, membru al Parlamentului de la Tiraspol. Pe de altă parte Rusia, prin ambasadorul rus în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, a salutat poziţia moderată a Moldovei în criza georgiană. Potrivit Mediafax, acesta a mai declarat că liderii moldoveni ar trebui să-şi folosească inteligenţa pentu a evita evenimente tragice precum cele din Georgia.

Poziţia Franţei referitoare la această chestiune a fost exprimată de Ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner. Acesta şi-a declarat îngrijorarea referitoare la faptul că Rusia ar putea pregăti scenarii similare celui aplicat Georgiei şi pentru Ucraina şi Republica Moldova.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close