Antena 3 CNN Externe Regatul Unit refuză să ceară eliberarea lui Viktor Medvedchuk în schimbul celor doi britanici capturați de ruși

Regatul Unit refuză să ceară eliberarea lui Viktor Medvedchuk în schimbul celor doi britanici capturați de ruși

Regatul Unit nu vrea să ajute Rusia, a declarat marți un ministru, întrebat despre posibilitatea de a-l schimba pe politicianul pro-rus Viktor Medvedchuk cu doi luptători britanici care au fost capturați în Ucraina de forțele ruse.

Regatul Unit refuză să ceară eliberarea lui Viktor Medvedchuk în schimbul celor doi britanici capturați de ruși
Sursa foto: Twitter/ inna shevchenko
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   09:53

Britanicii au apărut luni la televiziunea de stat rusă și au cerut să fie schimbati cu Medvedchuk, un aliat ucrainean al președintelui rus Vladimir Putin, care este reținut de autoritățile ucrainene.

Întrebat dacă un posibil schimb de prizonieri ar fi ceva în care guvernul s-ar implica, ministrul britanic Brandon Lewis, a respins această posibilitate.

”De fapt, trecem prin procesul de sancționare a oamenilor care sunt apropiați de regimul Putin, nu vom face acest lucru. Nu căutăm să ajutăm Rusia”, a spus el, scrie Reuters.

Shaun Pinner și Aiden Aslin, luptători britanici care slujeau în marina ucraineană, au fost capturați de trupele lui Putin în orașul Mariupol săptămâna trecută. Cei doi au fost târâți la televiziunea de stat rusă pentru a-i cere lui Boris Boris Johnson un schimb de prizonieri pentru eliberarea aliatului Kremlinului, Viktor Medvedchuk.

Atât presa rusă, cât și oficiialii îi numesc pe britanici ”mercenari”. Familiile celor doi au spus că bărbații nu sunt mercenari sau luptători voluntari, sunt soldați oficiali al Ucrainei și, prin urmare, ar trebui tratați ca prizonieri de război în conformitate cu Convenția de la Geneva.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close