Antena 3 CNN Externe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la cea de-a 82-a aniversare

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la cea de-a 82-a aniversare

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la cea de-a 82-a aniversare
21 Apr 2008   •   23:07

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte azi 82 de ani. Toate clădirile guvernamentale au arborat steagul britanic, iar gărzile regale au tras 41 de salve de tun în onoarei majestăţii sale. Suverana britanică îşi petrece aniversarea împreună cu familia, la reşedinţa de la Windsor.

Elisabeta a Doua e aniversată de fapt de două ori. Pe 21 aprilie este ziua de naştere reală, dar festivităţile naţionale dedicate suveranei au loc în luna iunie. Pe 20 decembrie anul trecut, Elisabeta a II-a a devenit cel mai vârstnic suveran al marii britanii, depăşind recordul deţinut până atunci de regina Victoria. În ciuda vârstei sale înaintate, ea îşi continuă activitatea şi urmează ca luna viitoare să plece într-o vizită de stat de trei zile în Turcia.

Un incident hilar a avut loc în timpul celor 41 de salve de tun trase în onoarea majestăţii sale, în parcul Hyde. O membră a Trupei Regale de Artilerie a Regelui, care executa salutul în galop, s-a dezechilibrat, căzând de pe cal.



Femeia a trecut peste momentul jenant, ridicându-se de jos cu un zâmbet şi, stergându-se de praf, a revenit în formaţie.





Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close