Antena 3 CNN Externe Reprezentant OSCE: Datoria autorităţilor române este de a-i proteja pe jurnalişti, nu de a-i hărţui. Solicităm o anchetă

Reprezentant OSCE: Datoria autorităţilor române este de a-i proteja pe jurnalişti, nu de a-i hărţui. Solicităm o anchetă

Reprezentant OSCE: Datoria autorităţilor române este de a-i proteja pe jurnalişti, nu de a-i hărţui. Solicităm o anchetă
Sursa foto: Foto: osce.org
20 Ian 2012   •   17:59

Reprezentantul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pe probleme de libertate a presei, Dunja Mijatovic, a condamnat, vineri, atacurile recente asupra câtorva jurnalişti români, petrecute în timpul demonstraţiilor din Bucureşti, informează site-ul organizaţiei. Totodată, Mijatovic solicită autorităţilor române anchete ample.

Jurnalişti de la diverse instituţii media au fost agresaţi în timp ce se aflau în exerciţiul în mijlocul „acoperind“ subiectul protestelor din Piaţa Universităţii, din data de 15 şi 16 ianuarie. O parte dintre jurnalişti au fost atacaţi chiar şi după ce s-au legitimat în mod vădit cu legitimaţiile de presă.

„Sunt în special îngrijorată de faptul că există rapoarte potrivit cărora chiar şi forţele de ordine i-au atacat pe jurnalişti, inclusiv pe Cristian Zărescu de la Romania TV şi Lucian negrea de la DC News“, a declarat Mijatovic.

Alţi jurnalişti, atacaţi de protestatari, sunt, printre alţii, angajaţii Antena 3 Adrian Anghel, Alexandru Căpraru şi Petre Nechita, ultimii doi suferind răni la cap. Mai mult, protestatarii ar fi aruncat cu pietre într-o maşină aparţinând televiziunii publice.

„Jurnaliştii trebuie să fie liberi să îşi facă meseria, inclusiv la proteste şi demonstraţii. Datoria forţelor de ordine este de a-i proteja pe jurnalişti, nu de a-i hărţui. Le cer autorităţilor române să ancheteze aceste atacuri şi să dea asigurări că agresorii vor fi aduşi în faţa justiţiei“, a mai spus Mijatovic.



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close