Antena 3 CNN Externe Republica Moldova A doua zi de proteste în Republica Moldova. Președintele Igor Dodon avertizează: "Nu vă jucați cu focul!"

A doua zi de proteste în Republica Moldova. Președintele Igor Dodon avertizează: "Nu vă jucați cu focul!"

A doua zi de proteste în Republica Moldova. Președintele Igor Dodon avertizează: "Nu vă jucați cu focul!"
Sursa foto: Foto: Facebook / Igor Dodon
15 Noi 2016   •   11:45

Liderul socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a ameninţat cu proteste în cazul în care nu vor înceta manifestaţiile de nemulţumire provocate de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie, în urma căruia el a înregistrat 52,18% din voturi, iar contracandidata sa, Maia Sandu, 47,82%, informează Radio Chişinău.

Dodon le-a cerut Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Platformei DA 'să nu se joace cu focul'.

Aproximativ 2.000 de persoane au ieşit în stradă, luni după-amiază, pentru a manifesta împotriva modului de organizare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de duminică, dar şi faţă de victoria socialistului Igor Dodon. Manifestanţii s-au adunat la amiază în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar în faţa sediului Guvernului, apoi s-au deplasat la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), unde au cerut demisia conducerii acesteia, iar ulterior, după aproape două ore, s-au oprit în zona statuii lui Ştefan cel Mare din centrul municipiului Chişinău.

Ei au aprins lumânări şi au scandat "Scoală-te, Ştefan!", dar şi lozinci de genul "Refuz, rezist, sunt antisocialist", "Jos mafia!", "Jos Dodon!" sau "Jos Moscova!".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close