Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Alegeri locale, la Chișinău. Prorușii și pro-europenii, în luptă directă

Alegeri locale, la Chișinău. Prorușii și pro-europenii, în luptă directă

Alegeri locale, la Chișinău. Prorușii și pro-europenii, în luptă directă
03 Iun 2018   •   09:21

La Chişinău se desfăşoară duminică cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate pentru funcţia de edil general. Potrivit Consiliului electoral de circumscripţie, toate birourile de vot s-au deschis la ora 07:00 fără incidente, informează Radio Chişinău. 

În prima oră de la deschiderea secţiilor de votare, peste 8.000 de persoane şi-au exprimat opţiunea în acest al doilea tur de scrutin, ceea ce reprezintă puţin peste 1%. 

Potrivit primelor date, cea mai ridicată prezenţă la vot în cursul dimineţii este la Condriţa, o suburbie a Chişinăului, în timp ce la Budeşti - o altă suburbie a Capitalei - se înregistrează deocamdată cea mai scăzută participare la vot. 

Oficial, în municipiul Chişinău sunt aşteptaţi la urne aproximativ 632.169 de alegători. 

În turul doi al scrutinului concurează reprezentantul Partidului Socialiştilor (prorus), Ion Ceban, şi liderul Partidului "Platformei Demnitate şi Adevar" (PPDA), Andrei Năstase, acesta din urmă fiind susţinut de mai multe partide pro-europene de opoziţie. 

Printre primii care au votat duminică dimineaţă a fost şi ex-primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. "Am votat, cum se spune pe româneşte, pentru că îmi pasă şi asta îi indemn pe toţi locuitorii Chişinăului - să iasă din casa, dacă le pasă! Doar aşa putem vorbi despre continuarea dezvoltării Chişinăului, a proiectelor începute. Doar aşa putem vorbi despre faptul că locuitorii îşi au primarul lor, unul ales anume prin participare la votare", a declarat Chirtoaca la ieşirea de la urne, potrivit Radio Chişinău şi TV8.md. 

Aceste alegeri înainte de termen pentru funcţia de primar al Chişinăului au loc după ce fostul edil, liberalul Dorin Chirtoacă, a demisionat la 16 februarie. Anterior, el fusese cercetat într-un dosar de presupusă corupţie şi suspendat din funcţie în iunie 2017. Dorin Chirtoacă neagă acuzaţiile care i se aduc şi califică dosarul intentat împotriva sa drept unul "fabricat şi motivat politic". 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close