Antena 3 CNN Externe Republica Moldova ALEGERI MOLDOVA. Sute de incidente şi nereguli, înregistrate de observatorii Promo-LEX

ALEGERI MOLDOVA. Sute de incidente şi nereguli, înregistrate de observatorii Promo-LEX

ALEGERI MOLDOVA. Sute de incidente şi nereguli, înregistrate de observatorii Promo-LEX
24 Feb 2019   •   23:20

ALEGERI MOLDOVA. Misiunea Promo-LEX de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie în Republica Moldova a raportat peste 500 de incidente înregistrate de către observatorii săi până la ora 19.00, informează Radio Chişinău.

ALEGERI MOLDOVA. Printre acestea figurează zeci de tentative sau chiar situaţii de recompense materiale sau băneşti oferite alegătorilor în perimetrul şi/sau în apropierea secţiilor de votare pentru a determina opţiunea alegătorilor; votarea nejustificată în grup; prezenţa nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secţiei de votare; agitaţie electorală sau PR negru la intrare sau în incinta secţiei de votare; transportarea organizată a alegătorilor; fotografierea buletinelor de vot, alte încălcări ale secretului votului.

ALEGERI MOLDOVA. Promo-Lex va prezenta luni raportul complet privind încălcările din ziua alegerilor.

ALEGERI MOLDOVA. Comisia Electorală Centrală i-a interzis acestei organizaţii neguvernamentale să prezinte rapoartele sale în ziua alegerilor, aşa cum a procedat la scrutinele anterioare.

ALEGERI MOLDOVA. Anterior, liderii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au calificat alegerile din 24 februarie ca fiind cele mai nedemocratice din istoria Republicii Moldova.

ALEGERI MOLDOVA. La actualele alegeri s-a înregistrat cea mai mică prezenţă la vot din 1994. De la obţinerea independenţei, Republica Moldova a trecut prin noua scrutine parlamentare. Potrivit datelor furnizate de CEC după închiderea secţiilor locale de vot, şi-au exprimat dreptul de vot doar 1.449.120 de cetăţeni reprezentând 49,15% din alegătorii înscrişi pe listele electorale, conform Agora.md.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close