Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Alegeri Republica Moldova: Cifrele ultimului sondaj

Alegeri Republica Moldova: Cifrele ultimului sondaj

Alegeri Republica Moldova: Cifrele ultimului sondaj
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2016   •   14:15

Candidatul de stânga prorus în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialist (PSRM), ar acumula 49,8% din sufragii în cel de-al doilea tur de scrutin, potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, în timp ce contracandidata sa proeuropeană de dreapta, Maia Sandu, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), ar obţine 39,7% din totalul de voturi, relatează luni Unimedia. 

Totodată, potrivit rezultatelor sondajului, din totalul celor decişi, 55,6% au afirmat că vor vota pentru Igor Dodon, iar 44,4%, pentru candidata PAS, Maia Sandu, informează Radio Chişinău. 

Această consultare sociologică nu a luat în considerare şi voturile din diasporă, menţionează canalul media citat. 

Peste jumătate dintre cei intervievaţi consideră că au fost înregistrate încălcări în campania electorală, iar 75% sunt de părere că fraudele influenţează mult sau foarte mult rezultatele alegerilor. 

Circa 5,3% dintre persoanele intervievate au declarat că nu vor merge la vot, iar proporţia celor care nu au dorit să răspundă se ridică la 5,2%. 

Sondajul s-a desfăşurat în perioada 1-5 noiembrie, pe un eşantion de 1.075 de persoane din 78 de localităţi, exclusiv regiunea transnistreană, cu o marjă de eroare de 3%. 

În primul tur de scrutin, Igor Dodon a obţinut 47,98% din voturi, iar Maia Sandu a câştigat 38,71%, urmând ca învingătorul să fie decis în cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 13 noiembrie. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close