Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Ce a decis Curtea Constituțională în privința lui Traian Băsescu

Ce a decis Curtea Constituțională în privința lui Traian Băsescu

Ce a decis Curtea Constituțională în privința lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Oct 2016   •   20:32

Curtea Constituţională de la Chişinău a respins sesizarea socialistului Igor Dodon privind acordarea cetăţeniei moldoveneşti fostului preşedinte al României, Traian Basescu. Prin umare, decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat în acest sens, este constituţional, anunţă Deschide.md

Grupul parlamentar al Partidului Socialişilor din Republica Moldova a depus pe 26 august o sesizare la Curtea Constituţională, prin care a cerut anularea decretului preşedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetaţeniei moldoveneţti fostului preşedinte român Traian Basescu. Potrivit socialiştilor, decretul nu este constituţional pentru că fostul preşedinte român ”nu recunoaşte statalitatea, suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova”. 

Decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Basescu şi soţiei sale sale, Maria, a fost publicat în ”Monitorul Oficial” la data de 17 iunie. 

Pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova, ”cu acte în regulă”, ei trebuie să depună juramântul. Băsescu a declarat că nu a hotarât încă dacă va depune sau nu juramântul pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close