Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Ce spune Klaus Iohannis despre ajutorarea Republicii Moldova, după victoria lui Igor Dodon

Ce spune Klaus Iohannis despre ajutorarea Republicii Moldova, după victoria lui Igor Dodon

Ce spune Klaus Iohannis despre ajutorarea Republicii Moldova, după victoria lui Igor Dodon
15 Noi 2016   •   17:12

România va ajuta şi în viitor Republica Moldova, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, arătând că vor fi continuate toate demersurile începute în sprijinul instituţiilor şi autorităţilor locale din această ţară. 

"România doreşte în continuare să rămână un partener strategic, un partener serios, credibil pentru Republica Moldova. Noi vom continua să ajutăm Republica Moldova şi, în acest sens, bineînţeles că vom continua toate demersurile începute pentru a veni în sprijinul instituţiilor din Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor locale din Moldova. Nu avem momentan niciun motiv pentru care să credem că lucrurile se vor schimba fundamental acolo. Pe de altă parte, (...) după părerea noastră, cea mai bună cale de urmat pentru Republica Moldova este calea europeană", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă în urma rezultatului alegerilor prezidenţiale din R. Moldova vor fi puse anumite condiţii cu privire la fondurile nerambursabile asupra cărora România s-a angajat în cazul Chişinăului. 

Preşedintele Iohannis a fost întrebat şi dacă se mai poate schimba ceva în Republica Moldova, având în vedere că Maia Sandu le cere moldovenilor să semneze o petiţie pentru declararea ca nule a rezultatelor alegerilor. 

"Este o chestiune de politică internă a Moldovei. Eu aştept rezultatul final şi cred că moldovenii sunt în stare să dea răspunsuri la aceste solicitări", a afirmat acesta. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: igor dodon ajutor cooperare Klaus Iohannis
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close