Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Dodon, declarație controversată la adresa României: Dodon: „Nu va putea niciodată înghiţi Republica Moldova. Îi va provoca indigestie”

Dodon, declarație controversată la adresa României: Dodon: „Nu va putea niciodată înghiţi Republica Moldova. Îi va provoca indigestie”

Dodon, declarație controversată la adresa României: Dodon: „Nu va putea niciodată înghiţi Republica Moldova. Îi va provoca indigestie”
Sursa foto: Foto: Facebook/Igor Dodon
03 Sep 2017   •   16:02

Preşedintele de la Chişinău, Igor Dodon, a reiterat că nu poate să fie admisă o unire cu România, susţinând necesitatea declarării în afara legii a cetăţenilor care se pronunţă împotriva statalităţii Moldovei, adică pentru unirea cu România, transmite Agora, citat de News.ro.

De asemenea, preşedintele socialist a recurs la o metaforă pentru a-şi explica opoziţia faţă de unire, precizând că România va suferi de ”indigestie” dacă va încerca să ”înghită” Republica Moldova.

El a explicat că scenariul unei uniri înseamnă un război civil în Republica Moldova, iar ”indigestia” se referă la lichidarea statului român, întrucât ”mai sunt alţii care nu sunt prea bucuroşi că fac parte din România”.

”Noi ne-am pronunţat cu un proiect de lege, propunem acelaşi lucru care există în România - cei care se pronunţă deschis pentru lichidarea statului românesc sunt consideraţi în afara legii. Sunt interzişi, sunt arestaţi etc. Noi trebuie să facem acelaşi lucru”, a declarat într-un discurs liderul de la Chişinău.

×
Subiecte în articol: igor dodon
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close