Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Gest scandalos în Parlamentul Republicii Moldova. Un deputat a rupt harta României Mari

Gest scandalos în Parlamentul Republicii Moldova. Un deputat a rupt harta României Mari

Gest scandalos în Parlamentul Republicii Moldova. Un deputat a rupt harta României Mari
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
10 Dec 2015   •   16:02

Un ordin al ministrului educației de la Chișinău, Corina Fusu, privind distribuirea gratuită în instituțiile de învățământ din Republica Moldova a unei donații de hărți tematice 'Organizarea administrativă a Regatului României. 1930', oferită de asociația Radio Datina, a stârnit dispute aprinse în parlamentul de peste Prut, unul din deputații socialiști rupând în mod demonstrativ harta României Mari în timpul dezbaterilor.

Potrivit agenției Unimedia, socialiștii și comuniștii s-au arătat indignați de inițiativa ministrului, calificând-o drept o tentativă de destabilizare a situației din Republica Moldova. Mai mult, fracțiunea Partidului Socialiștilor a solicitat ca ministrul Corina Fusu să vină în Parlament pentru a oferi explicații în legătură cu ordinul dat.

''Ministrul Educației a emis un ordin ca în toate școlile din țară să fie repartizată harta României Mari și drapelul României. Suntem indignați că elevii sunt supuși acestui pericol. Noi nu trebuie să permitem unor grupări cu interese pentru alte state să promoveze aceste idei unioniste. Considerăm că doamna Fusu trebuie să fie audiată, să spună de ce se întâmplă acest lucru'', a declarat deputatul socialist Vlad Bătrâncea. Acesta, potrivit timpul.md, a rupt apoi în mod demonstrativ harta României Mari.

''Să tot rupeți Harta, oricum Unirea se va produce'', a venit replica liderului liberalilor, Mihai Ghimpu. ''Vreți voi sau nu, dar asta este Istoria'', a adăugat el.

În cele din urmă, propunerea socialiștilor în privința audierii ministrului educației nu a întrunit voturile necesare, fiind susținută de doar 42 de deputați din cei 101 de membri ai legislativului de la Chișinău.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a amenințat însă că, imediat după sărbătorile de iarnă, formațiunea sa va demara o campanie 'împotriva unioniștilor'.


×
Subiecte în articol: deputat Republica Moldova
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close