Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igod Dodon promite Rusiei anularea Acordului de Asociere cu UE

Igod Dodon promite Rusiei anularea Acordului de Asociere cu UE

Igod Dodon promite Rusiei anularea Acordului de Asociere cu UE
17 Ian 2017   •   17:20

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre anularea Acordului de Asociere cu UE, într-o conferință de presă comună susținută alături de Vladimir Putin. Liderul de la Chișinău a afirmat că Partidul Socialiştilor va câştiga alegerile parlamentare din 2018, iar atunci intenţionează să anuleze acordul semnat de Republica Moldova în anul 2014, relatează Deschide.md.

„Consider că Partidul Socialiştilor va câştiga alegerile parlamentare din 2018 şi atunci va fi anulat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acest lucru îl voi discuta şi cu partenerii de la Bruxelles. La Bruxelles vom trece în revistă rezultatele obţinute în urma semnării Acordului de Asociere şi vom aprecia acest acord”, a declarat Dodon la conferinţa de presă susţinută alături de Vladimir Putin.

Igor Dodon a mai spus că intenţionează să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică care nu va fi în contradicţie cu alte acorduri semnate de Republica Moldova şi l-a rugat pe Putin să primească Republica Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.

×
Subiecte în articol: igor dodon Rusia acord
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close