Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon a fost huiduit de moldovenii stabiliți în Italia

Igor Dodon a fost huiduit de moldovenii stabiliți în Italia

Igor Dodon a fost huiduit de moldovenii stabiliți în Italia
Sursa foto: Foto: Facebook/Igor Dodon
08 Mar 2017   •   19:38

Igor Dodon a fost huiduit de către mai mulți moldoveni stabiliți în Italia. Oamenii au adus cu ei pancarte pe care scria: „Dodon – trădător de țară”. În apărarea lui Dodon a sărit un preot, care era prezent la eveniment.

Cu toate acestea, șeful statului a scris pe pagina sa de facebook că la Padova a fost întâlnit cu drag.

„Ieri, fiind într-o vizită privată în Italia, m-am întâlnit cu moldovenii noștri, aflați la muncă sau stabiliți cu locul de trai în Padova. 

Diaspora moldovenească din Italia este a doua ca mărime, după cea din Federația Rusă și numără circa 150 de mii de persoane oficial. Am fost întâmpinat foarte cald, de mai mulți preoți, care slujesc în aceste locuri, dar se plâng că atenția pe care ar trebui să o acorde autoritățile moldovenești diasporelor este prea mică, exprimându-și speranța că astfel de întrevederi vor avea loc cu regularitate. Numărul de doritori care au venit a fost mare, peste 300 de persoane. Întrebări au fost foarte multe, inclusiv puse de provocatori, dar m-am convins că astfel de întrevederi sunt necesare, deoarece oamenii sunt dornici să cunoască informația despre ce se întâmplă în țara lor de baștină, din prima sursă”, susține Dodon, potrivit timpul.md.

Video, AICI

×
Subiecte în articol: igor dodon huiduit
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close