Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon, acuzații dure la adresa guvernului de peste Prut! Preşedintele moldovean s-a adresat şi partenerilor români

Igor Dodon, acuzații dure la adresa guvernului de peste Prut! Preşedintele moldovean s-a adresat şi partenerilor români

Igor Dodon, acuzații dure la adresa guvernului de peste Prut! Preşedintele moldovean s-a adresat şi partenerilor români
Sursa foto: Foto: Facebook/Igor Dodon
de S.T.    |    22 Aug 2017   •   11:34

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acuzat guvernul de la Chişinău că nu evaluează cu aceeaşi măsură declaraţiile făcute de politicieni din Federaţia Rusă şi România, afirmând că, dacă în cazul unor comentarii venite din Rusia, executivul moldovean reacţionează cu promptitudine, atunci când acestea vin din România, oficialii moldoveni păstrează tăcerea, a relatat luni portalul Deschide.md.

El a făcut această declaraţie, în care a acuzat guvernul moldovean de „duble standarde”, într-un interviu acordat luni agenţiei de presă oficiale ruse TASS.

Igor Dodon a profitat de ocazie pentru a ataca Partidul Democrat (de la guvernare) şi partenerii externi ai acestuia, SUA şi România.

„Mass-media controlate de coaliţia de guvernare (moldoveană) abundă în ştiri despre 'planurile militariste ale Rusiei', despre care se spune că vrea sa acapareze sudul Ucrainei, prin declanşarea unui război pe Nistru, şi să înlăture de la putere autorităţile proeuropene de la Chişinău şi Kiev. Sunt ajutate în mod activ de colegii lor din România, care nu sunt interesaţi în rezolvarea problemei transnistrene şi reunificarea ţării noastre, întrucât aceasta ar pune capăt planurilor lor de anexare a Moldovei”, a declarat Dodon în interviul pentru TASS.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close