Antena 3 Externe Republica Moldova Igor Dodon ar putea anula marți decretele semnate de Pavel Filip: „Aceste decrete au fost semnate contrar Constituției”

Igor Dodon ar putea anula marți decretele semnate de Pavel Filip: „Aceste decrete au fost semnate contrar Constituției”

11 Iun 2019   •   08:25
Igor Dodon ar putea anula marți decretele semnate de Pavel Filip: „Aceste decrete au fost semnate contrar Constituției”

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, suspendat din funcție de Curtea Constituțională,  ar putea semna marți anularea decretelor referitoare la dizolvarea Parlamentului și la alegerile anticipate, semnate pe 9 iunie de Pavel Filip, președintele interimar al țării.

Citește Și Igor Dodon, după ce a fost suspendat din funcția de președinte: „Îndemnăm poporul Moldovei la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice”

„Aceste decrete au fost semnate contrar Constituției, or, data alegerilor se stabilește după ce au fost consultate fracțiunile parlamentare. În primul rând, Filip nu poate să fie președinte, în al doilea rând, el nu s-a consultat cu nimeni. Cel mai probabil mâine (n.r. - astăzi, 11 iunie) , după ce mă voi consulta cu fracțiunile, voi anula acest decret”, a declarat Igor Dodon, potrivit Unimedia.

Citește Și Igor Dodon a convocat Consiliul Suprem de Securitate

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close