Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon, mesaj către Traian Băsescu: Dacă are nevoie de cetățenia moldovenească, să își depună iar dosarul

Igor Dodon, mesaj către Traian Băsescu: Dacă are nevoie de cetățenia moldovenească, să își depună iar dosarul

Igor Dodon, mesaj către Traian Băsescu: Dacă are nevoie de cetățenia moldovenească, să își depună iar dosarul
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    28 Ian 2017   •   19:04

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat că dacă Traian Băsescu are nevoie de cetăţenia moldovenească, poate să îşi depună dosarul pentru redobândirea ei, informează Unimedia.

Cu privire la decizia de retragere a cetăţeniei şi la acţiunea judecătorească depusă, în replică, de Traian Băsescu, liderul de la Chişinău a spus: "Noi am menţionat care au fost motivele la etapa când a fost semnat acest decret. Acum nu are decât să-şi apere dreptul în instanţă şi nu are decât să-şi depună încă o dată dosarul dacă are nevoie de cetăţenia Republicii Moldova".

Igor Dodon a făcut declaraţia în cadrul întâlnirii cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah, Kirsan Iliumjinov.

Unimedia aminteşte că, în urmă cu o săptămână, Traian Basescu l-a dat în judecata pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că i-a retras cetăţenia în mod 'arbitrar'. Cererea a fost depusă la Curtea Supremă.

Dodon a anunţat în data de 3 ianuarie că a semnat decretul prin care îi retrage lui Băsescu cetăţenia. "Fostul preşedinte al României a afirmat ulterior că decizia este bazată în mare parte pe frică, întrucât noul presedinte al Republicii Moldova este speriat de faptul că ţara la cârma căreia se află se îndreaptă spre Uniunea Europeană", mai relatează Unimedia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: igor dodon dosar
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close