Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon pledează pentru o relație bună cu UE: ”Ne-a scăpat de şantajul obţinerii cetăţeniei României”

Igor Dodon pledează pentru o relație bună cu UE: ”Ne-a scăpat de şantajul obţinerii cetăţeniei României”

Igor Dodon pledează pentru o relație bună cu UE: ”Ne-a scăpat de şantajul obţinerii cetăţeniei României”
Sursa foto: Foto: Igor Dodon/Facebook
30 Dec 2016   •   13:02

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că relaţiile bune cu UE trebuie păstrate. Mai ales, e nevoie să fie menţinut regimul liber de vize, pentru ca moldovenii să nu mai fie nevoiţi să ia cetăţenia României, ceea ce în viziunea şefului statului este un veritabil şantaj, scrie adevarul.ro.

„Este extrem de important păstrarea regimului liberalizat de vize. Haideţi să ne amintim ce se întâmpla până la acest regim. Până la acest regim, cetăţenii Republicii Moldova pentru a merge în UE obţineau cetăţenia română, în mare măsură. Noi am scăpat de şantajul obţinerii cetăţenii altui stat. Noi avem dreptul să mergem fără vize în Uniunea Europeană”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului a dat asigurări că parteneriatul cu UE va fi păstrat şi chiar pledează pentru implementarea reformelor europene, afirmând că i-a transmis lui Pirkka Tapiola că preşedintele va fi partenerul cel mai de încredere în promovarea reformelor.

 

×
Subiecte în articol: igor dodon Republica Moldova
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close