Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon își dorește reprezentanţi ai Transnistriei în Guvernul şi Parlamentul de la Chişinău: „Sunt cetăţeni moldoveni”

Igor Dodon își dorește reprezentanţi ai Transnistriei în Guvernul şi Parlamentul de la Chişinău: „Sunt cetăţeni moldoveni”

Igor Dodon își dorește reprezentanţi ai Transnistriei în Guvernul şi Parlamentul de la Chişinău: „Sunt cetăţeni moldoveni”
Sursa foto: Foto: Igor Dodon/Facebook
19 Ian 2017   •   09:34

Președintele Igor Dodon susține includerea unor reprezentanți ai Transnistriei în Parlament şi Guvern. La întrevederea şefului statului de miercuri, 18 ianuarie, cu studenţii moldoveni care învaţă la Moscova, Dodon a declarat că nu vede nicio problemă ca cetăţenii din stânga Nistrului să fie prezenţi în structurile de stat constituţionale, pe motiv că şi ei deţin paşaportul moldovenesc, scrie adevarul.ro.

 „În anul 2014, eu am propus ca pe listele noastre ale Partidului Socialiştilor să fie reprezentanţii Transnistriei, deputaţi. Eu nu ascund asta, chiar lui Krasnoselskii i-am spus: de ce nu? Fiindcă voi sunteţi cetăţeni moldoveni. La noi în fracţiunie sunt reprezentanţii Găgăuziei, de ce să nu fie şi ai Transnistriei? Suntem cetăţenii aceleeaşi ţări. Eu cred că acest lucru ar fi posibil de făcut, în principiu eu nu am nimic împotrivă, dar cred că asta poate şi trebuie să fie discutat doar în cadrul reglementării politice. În primul rând voi înţelegeţi că, la nivel politic, în Transnistria, se pot uita diferit la asta, fiindcă ei au o poziţie clară privind independenţa. Eu nu văd nicio problemă ca noi să colaborăm în orice domeniu. Dar eu ştiu că în planul de reglementare din 2003 (Planul Kozak) erau prevăzute funcţii pentru vicespeaker-ul Parlamentului şi viceminiştri din partea reprezentanţilor Transnistriei. În orice caz, noi la asta ne vom întoarce, în ceea ce priveşte prezenţa şi în Parlament şi Executiv. Sunt convins că asta va fi. Nu sunt convins că acum, dar în următorii ani de ce nu, vom reveni la această întrebare”, a menţionat Igor Dodon.

×
Subiecte în articol: igor dodon Transnistria
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close