Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon vrea să schimbe steagul Republicii Moldova

Igor Dodon vrea să schimbe steagul Republicii Moldova

Igor Dodon vrea să schimbe steagul Republicii Moldova
Sursa foto: Foto: Igor Dodon/Facebook
de M.Z.    |    02 Feb 2017   •   16:23

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat joi că va propune o iniţiativă privind aprobarea prin lege a drapelului roşu cu cap de bour, care era steagul Principatului Moldovei, drept drapelul „moldoveniştilor”, în locul actualului tricolor, care seamănă cu drapelul României, scrie Deschide.md.

"Primele date istorice despre Moldova vin din 1359. În acest an vom sărbători 658 de ani. Avem cu ce să ne mândrim, suntem un popor cu o istorie de secole. Data de 2 februarie 1365 este ziua când, în premieră, statalitatea Ţării Moldovei a fost recunoscută oficial. (...) A doua iniţiativă este aprobarea prin lege a drapelului istoric al Ţării Moldovei: drapelul roşu cu cap de bour", a declarat preşedintele moldovean Igor Dodon.

Liderul Partidului Liberal din R.Moldova, Mihai Ghimpu, a propus pe pagina sa de Facebook ca acel cap de bou de pe drapel să fie înlocuit cu capul lui Dodon. "Dodon propune «drapel roşu cu cap de bou», iar eu propun drapel roşu cu capul lui Dodon...", scrie Ghimpu pe pagina sa de Facebook, potrivit Unimedia.

"Într-un final Parlamentul decide", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului moldovean.
 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close