Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Liderii blocului ACUM din Republica Moldova, întâlnire cu un politician aflat pe lista neagră a Uniunii Europeane

Liderii blocului ACUM din Republica Moldova, întâlnire cu un politician aflat pe lista neagră a Uniunii Europeane

Liderii blocului ACUM din Republica Moldova, întâlnire cu un politician aflat pe lista neagră a Uniunii Europeane
Sursa foto: foto: deschide.md
03 Iun 2019   •   23:27

Liderii blocului ACUM din Republica Moldova, Andrei Năstase și Maia Sandu, alături de Igor Grosu, Alexandr Slusari, Igor Munteanu și Oazu Nantoi au mers luni la o întâlnire cu vicepremierul rus, Dmitrii Kozak, susține publicația Deschide.md. Kozak se află, potrivit Politico, pe lista neagră a Uniunii Europene cu 15 politicieni din Rusia. 

Vizita apare în contextul în care teoretic, incepand cu 9 iunie, președintele Igor Dodon poate dizolva Parlamentul pentru ca nu s-a format nicio coaliție pentru formarea guvernului și votarea conducerii Parlamentului.

De altfel, Kozak a și susținut o conferință de presă comună cu Igor Dodon și a explicat clar de ce e la Chișinău. Dmitri Kozak susține că o coaliție parlamentară ar trebui făcută în interesul alegătorilor. Însă, în contextul politic actual instaurat în Republica Moldova, o coaliție ar putea fi făcută cel puțin între acele puteri politice „care sunt gata să facă chiar și o coaliție temporară pentru a putea desfășura alegeri corecte, transparente și libere, în Parlament”, transmite IPN.

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close