Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Lovitură dură pentru Maia Sandu, din partea Statelor Unite

Lovitură dură pentru Maia Sandu, din partea Statelor Unite

Lovitură dură pentru Maia Sandu, din partea Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Noi 2016   •   21:11

Ambasada SUA la Chișinău face trimitere la concluziile misiunii de observatori ai OSCE și califică alegerile prezidențiale din 30 octombrie și 13 noiembrie 2016 drept competitive, cu respectarea libertăților fundamentale. Totodată, Ambasada SUA susține că guvernul american este disponibil să colaboreze cu autoritățile din Republica Moldova, notează deschide.md.

„Conform concluziilor preliminare ale misiunii de observatori OSCE/ODIHR, alegerile au fost competitive, cu respectarea libertăților fundamentale.

Noi înțelegem că există acuzații de nereguli. Procesul electoral se va încheia odată ce Curtea Constituțională va valida rezultatul final.

Guvernul SUA se angajează să colaboreze cu autoritățile Republicii Moldova în susținerea unei guvernări eficiente și responsabile pentru poporul Moldovei. Așteptăm să conlucrăm cu președintele ales în această privință”, este mesajul emis de către Ambasada SUA la Chișinău.

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de votul exprimat de cetățenii Republicii Moldova pe 14 noiembrie. Iohannis a declarat că este necesar ca noul preşedinte să îndeplinească cu înţelepciune şi echilibru mandatul său, având în vedere responsabilitatea deosebită care revine acestuia în respectarea întocmai a atribuţiilor constituţionale ale funcţiei de şef al statului.

Iohannis a reafirmat sprijinul ferm al României pentru traseul european al Republicii Moldova şi a evidențiat susținerea României pentru dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru continuarea proiectelor de cooperare bilaterale cu Guvernul şi autorităţile locale ale Republicii Moldova, în acord cu așteptările cetățenilor săi.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close