Antena 3 Externe Republica Moldova Ministerul Apărării: Armata Naţională a Republicii Moldova se subordonează doar ordinii constituţionale

Ministerul Apărării: Armata Naţională a Republicii Moldova se subordonează doar ordinii constituţionale

10 Iun 2019   •   10:50
Ministerul Apărării: Armata Naţională a Republicii Moldova se subordonează doar ordinii constituţionale

Ministerul Apărării a anunţat că Armata Naţională a Republicii Moldova îşi continuă activitatea în mod obişnuit, nu se implică în criză şi va rămâne în afara jocurilor politice.

„Pentru a reduce riscul unei escaladări, conform regulamentelor interne aplicabile în situaţii speciale, accesul în toate unităţile militare şi instituţiile Ministerului Apărării sunt interzise pentru oricine în afara personalului instituţiei, pe termen limitat, în funcţie de evoluţia situaţiei”, se spune într-un conunicat de presă emis de MA.

În document se menţionează că, potrivit Art.108 (1) din Constituţia Republicii Moldova, Forţele Armate sunt subordonate exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independentei şi a unităţii, a integrităţii teritoriale a ţării şi democraţiei constituţionale, scrie adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close