Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Mircea Geoană: Cu excepția Ucrainei, toți vecinii României sunt pe cale să intre în sfera de influență a Rusiei

Mircea Geoană: Cu excepția Ucrainei, toți vecinii României sunt pe cale să intre în sfera de influență a Rusiei

Mircea Geoană: Cu excepția Ucrainei, toți vecinii României sunt pe cale să intre în sfera de influență a Rusiei
14 Noi 2016   •   10:50

Cu excepţia Ucrainei, toţi vecinii imediaţi ai României sunt sau sunt pe cale să intre sub sfera de influenţă a Rusiei, consideră fostul ministru de Externe Mircea Geoană, preşedinte PSRO, referindu-se la rezultatul alegerilor de duminică din Republica Moldova şi Bulgaria.

"Alegeri cu miză geostrategică în R. Moldova şi Bulgaria, ambele câştigate de candidaţii pro-Moscova. Cu excepţia Ucrainei, toţi vecinii imediaţi ai României sunt sau sunt pe cale să intre în sfera de influenţă a Rusiei. Turcia, un aliat strategic, este în plină reaşezare în plan intern şi extern. Rămân Polonia şi statele baltice, la fel de preocupate ca şi noi de "spargerea frontului" transatlantic în regiune. Dacă mai adăugăm şi o Europă divizată pe acest subiect, ne întoarcem la aliatul de prim şi ultim resort - Statele Unite ale Americii. Vremuri complicate, unde certitudinile de până mai ieri fac locul unui peisaj îngrijorător", a scris Geoană pe Facebook.

Igor Dodon, candidatul socialist în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, a întrunit 52,4% din voturi după numărarea a 99,81% dintre procesele verbale, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu - 47,6%, informează Unimedia luni.

Rumen Radev, candidat susţinut de Partidul Socialist şi favorabil relaţiilor cu Rusia, a câştigat alegerile prezidenţiale din Bulgaria duminică, obţinând 59,35% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale parţiale comunicate luni de comisia electorală, relatează AFP. Candidata susţinută de premierul Boiko Borisov şi partidul său conservator Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), Ţeţka Ţatceva, 58 de ani, a întrunit 36,17%, a anunţat comisia după numărarea a 99,33% dintre buletine.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close