Antena 3 CNN Externe Republica Moldova PD-ul lui Vlad Plahotniuc se implică în soluționarea conflictului transnistrean

PD-ul lui Vlad Plahotniuc se implică în soluționarea conflictului transnistrean

PD-ul lui Vlad Plahotniuc se implică în soluționarea conflictului transnistrean
Sursa foto: Foto: Facebook
18 Ian 2017   •   12:01

Partidul Democrat din Moldova (PDM) se implică în soluționarea conflictului transnistrean, declarând că problema se poate face doar prin dialog, în formatul „5+2”, nu prin soluții identificate în afara acestui format.

Reacția vine după ce Partidul Socialiștilor și președintele Igor Dodon au susținut că rezolvarea conflictului transnistrean prin federalizare este unica modalitate de soluţionare paşnică a problemei.

”Referitor la subiectul federalizării țării, idee promovată de socialiști și președintele Igor Dodon, PDM consideră că aceasta nu este o soluție care să contribuie la reîntregirea țării, ci mai degrabă deschide un drum larg spre divizarea ei. Este o abordare care poate tensiona și duce pe o direcție greșită și periculoasă procesul de negociere. Nici cetățenii, nici partenerii noștri de dialog în problema transnistreană, nici Constituția țării, nu oferă premise pentru a discuta la modul serios perspectiva divizării Republicii Moldova în câteva subiecte federale”, susține Vlad Plahotniuc, președintele PDM, într-un comunicat al partidului.

Marți, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a revenit la ideea federalizării Republicii Moldova, pe care a promovat-o și anterior, în perioada primului mandat la șefia statului a lui Vladimir Voronin.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close