Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Preşedintele Igor Dodon anunţă că sunt posibile alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Igor Dodon anunţă că sunt posibile alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Igor Dodon anunţă că sunt posibile alegeri parlamentare anticipate
Sursa foto: Foto: Facebook/Igor Dodon
22 Feb 2018   •   21:58

Preşedintele prorus de la Chişinău, Igor Dodon, a declarat joi că în urma ultimelor evenimente politice din Republica Moldova sunt probabile alegeri parlamentare anticipate, relatează portalul Deschide.md, care nu precizează evenimentele la care Igor Dodon se referă.

El a făcut această declaraţie în timpul lansării oficiale a lucrărilor de reconstrucţie a clădirii preşedinţiei, eveniment la care a participat fostul ambasador al Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kiliç.

'Eu speram foarte mult că primul decret pe care îl voi semna în această clădire va fi cel de dizolvare a parlamentului şi de stabilire a datei următoarelor alegeri. Dar după ultimele evenimente politice este probabil să avem alegeri parlamentare anticipate, astfel că nu voi reuşi să semnez decretul de dizolvare a parlamentului şi-l voi semna în alt oficiu', a spus el.

Dodon a adăugat că lucrările de reparaţie a sediului preşedinţiei se vor finaliza în luna august, când intenţionează să-l invite oficial pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Chişinău pentru a inaugura clădirea.

Lucrările de renovare a clădirii sunt efectuate de către firma Sonbay Group şi sunt estimate, conform datelor de pe site-ul firmei, la 7,18 milioane de euro.

Preşedintele Dodon a mai spus că şi-a dorit lansarea proiectului încă de anul trecut, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza tergiversării procedurilor. 'Din partea Republicii Moldova nu se cere nimic. Turcia ne ajută', a asigurat Dodon presa, menţionând că întregul proces este legal şi că nu e nevoie de niciun vot al parlamentului.

Alegerile legislative în Republica Moldova sunt prevăzute la termen în toamnă, având în vedere că mandatul actualului parlament se încheie la sfârşitul lunii noiembrie 2018.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: igor dodon
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close