Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Preşedintele Republicii Moldova, către autorităţile de la Bucureşti: „De ce aţi ţinut în aer sute de cetăţeni ai Republicii Moldova?”

Preşedintele Republicii Moldova, către autorităţile de la Bucureşti: „De ce aţi ţinut în aer sute de cetăţeni ai Republicii Moldova?”

Preşedintele Republicii Moldova, către autorităţile de la Bucureşti: „De ce aţi ţinut în aer sute de cetăţeni ai Republicii Moldova?”
Sursa foto: Foto: Igor Dodon/Facebook
de S.T.    |    28 Iul 2017   •   18:39

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, referindu-se la interdicţia impusă de autorităţile române avionului în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin, că decizia este una internă a autorităţilor române, dar a întrebat de ce au fost ţinuţi în aer sute de cetăţeni moldoveni.

„România a luat decizia, asta e treaba lor internă. În avion erau sute de moldoveni cu copii mici. De ce aţi făcut acest lucru? Dacă aţi vrut şi aţi avut o înţelegere cu cineva, trebuia să lăsaţi avionul să vină la Chişinău. De ce aţi ţinut în aer sute de cetăţeni ai Republicii Moldova, care mai bine de trei ore şi jumătate - patru stăteau şi plângeau în avion că nu ştiau ce se întâmplă?”, a întrebat Dodon într-o conferinţă de presă.

România a interzis accesul în spaţiul său aerian pentru avionul în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin, aeronava ajungând deasupra Ungariei, unde nu i s-a permis aterizarea.

Vicepremierul Rus Dimitri Rogozin a scris pe Twitter, referindu-se la refuzul autorităţilor de la Bucureşti de a permite accesul avionului în care se afla în spaţiul aerian românesc, că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, încheindu-şi postarea cu ameninţarea: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”.

 

×
Subiecte în articol: igor dodon igor dodon avion 100 de minute
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close