Antena 3 Externe Republica Moldova Protest în faţa sediului preşedinţiei Republicii Moldova. Care sunt revendicările

Protest în faţa sediului preşedinţiei Republicii Moldova. Care sunt revendicările

de M.Z.    |    29 Mar 2017   •   19:50
Protest în faţa sediului preşedinţiei Republicii Moldova. Care sunt revendicările

Organizaţia unionistă ”Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) a organizat miercuri, în faţa sediului preşedinţiei Republicii Moldova, un protest față de recentele declaraţii ale lui Igor Dodon referitoare la obligativitatea studierii limbii ruse în şcolile din Republica Moldova şi la eliminarea disciplinei ”Istoria Românilor” din programul şcolar, informează Radio Chişinău. 

La protest au participat câteva zeci de elevi şi studenţi din capitală, care au afişat pancarte cu mesaje unioniste şi au scandat ”Dodon, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”. 

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ion Ceban, a ieşit să discute cu protestatarii, cărora le-a declarat că acţiunea lor ar fi o provocare. 

Preşedintele Igor Dodon a semnat la 28 martie un decret privind desfăşurarea unui referendum pe această temă la 24 septembrie. Astfel, urmează ca cetăţenii să fie întrebaţi dacă doresc ”Istoria Moldovei” în şcoli în locul ”Istoriei Românilor”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close