Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Protestele continuă la Chișinău, după o săptămână de la alegerea lui Igor Dodon. Oamenii cer repetarea votului

Protestele continuă la Chișinău, după o săptămână de la alegerea lui Igor Dodon. Oamenii cer repetarea votului

Protestele continuă la Chișinău, după o săptămână de la alegerea lui Igor Dodon. Oamenii cer repetarea votului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Noi 2016   •   17:03

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău dar şi în afara ţării, pentru a protesta faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi pentru a cere repetarea turului al doilea al scrutinului.

Ei au solicitat, printre altele, demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a ministrului de Externe, Andrei Galbur, suplimentarea numărului de secţii de votare în cazul reorganizării tutului al doilea al alegerilor, deschiderea unui dosar penal pentru examinarea fraudelor comise la alegerile din 13 noiembrie şi pedepsirea celor vinovaţi, potrivit Radio Chişinău.

Manifestanţii au fluturat steaguri ale Republicii Moldova, României şi Uniunii Europene şi au ţinut în mână pancarte pe care erau scrise mesajele ”Alegeri fraudate”, ”Nu Dodon”, ”CEC-demisia”, ”Dodon nu este preşedintele meu”.

Moldovenii stabiliţi peste hotare au participat, de asemenea, la un protest în semn de solidaritate faţă de cei care nu au putut vota în turul al doilea de scrutin, din cauza faptului că buletinele de vot au fost insuficiente, informează Unimedia.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Republica Moldova proteste igor dodon
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close