x close

Răsturnare de situație în Republica Moldova: Curtea Constituţională a invalidat guvernul condus de Maia Sandu

de S.T.    |    08 Iun 2019   •   22:39
Răsturnare de situație în Republica Moldova: Curtea Constituţională a invalidat guvernul condus de Maia Sandu Foto: Igor Dodon/ Facebook

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a invalidat sâmbătă decretele preşedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a liderei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, şi numirea guvernului condus de aceasta, transmite Radio Chişinău.

Noul guvern depusese deja jurământul în faţa Parlamentului.

Anterior, Curtea a decis că Parlamentul nu îşi mai poate exercita atribuţiile constituţionale, inclusiv cele de control asupra executivului, întrucât mandatul său a expirat. Conform instanţei, toate actele adoptate de legislativ în şedinţa de sâmbătă sunt neconstituţionale.

Şedinţa parlamentului a fost convocată de Partidul Socialist (PSRM) al preşedintelui Igor Dodon şi de blocul pro-european ACUM, alcătuit din PAS şi din Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA).

Deputaţii au votat mai întâi - de asemenea neconstituţional, potrivit instanţei de resort - şi noua conducere a Parlamentului, cu socialista Zenaida Greceanîi ca preşedintă. 

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati