Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Republica Moldova, mesaj fără precedent pentru Rusia. Cere retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul țării

Republica Moldova, mesaj fără precedent pentru Rusia. Cere retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul țării

o_1bligk9ov1nqc1h091qaf17tt18kv8.jpg
Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Iul 2017   •   15:06

Parlamentul Republicii Moldova cere retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul țării.

Declaraţia cu privire la retragerea trupelor ruse a fost adoptată cu votul a 61 de deputați.

Inițiativa a fost susținută de facțiunile Partidului Democrat (PDM), Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Liberal (PL) și Grupului Popular European, în timp ce comuniștii au lipsit, iar socialiștii au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

Parlamentul de la Chişinău declară că staționarea trupelor constituie încălcări ale prevederilor constituționale privind independența suveranitatea și integritatea teritorială a ţării.

Parlamentul consideră că menținerea unui volum mare de echipament militar rusesc pe teritoriul Republicii Moldova, reprezintă o amenințare constantă a securității și stabilității regionale și europene în general.

Radu Tudor, realizator Antena 3, declară că decizia luată de Parlamentul Republicii Moldova este justificată, legală, și reprezintă întărirea unui angajament pe care chiar Rusia și l-a luat în 1999.

„Rusia a declarat atunci că este gata să-și retraga armamentul și trupele. De atunci e încălcat angajamentul. Dacă Republica Moldova vrea să devină o țară liberă de presiuni, lucrul acesta trebuie sprijinit de România și de alte țări europene”, a opinat jurnalistul.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close