Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Republica Moldova nu va folosi izoletele donate de România, dar „apreciază gestul”

Republica Moldova nu va folosi izoletele donate de România, dar „apreciază gestul”

Ministrul sănătăţii din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, anunţă că cele zece izolete oferite de România nu vor fi folosite pentru pacienții de coronavirus. Decizia este completată de declarația directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care spune că sunt suficiente măștile de protecție, iar izoletele nu sunt obligatorii, transmite site-ul de ştiri Agora.md.

Republica Moldova nu va folosi izoletele donate de România, dar „apreciază gestul”
Sursa foto: Facebook / MApN
08 Mai 2020   •   17:01

„Izoletele nu se folosesc la COVID-19. Asta nu o spun eu, ci experții în domeniu. Ele vor fi folosite la alte boli. Noi apreciem gestul României, inclusiv venirea acestor izolete”, a declarat ministrul sănătăţii din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, conform Agora.md.

„Specialiștii rămân pe poziția că izoletele nu sunt obligatorii pentru coronavirus și e decizia fiecărei țări. În recomandările OMS, izoletele nu apar ca obligatorii. Lucrurile nu trebuie interpretate, așa cum apare tendința. Este suficient dacă bolnavul de coronavirus poartă mască.”, a declarat Nicolae Furtună.

 

România a donat Republicii Moldova 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000  de ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și circa 80.000 de litri de alcool sanitar. 

×
Subiecte în articol: izolete Republica Moldova
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close