Antena 3 CNN Externe Republica Moldova REZULTATE REPUBLICA MOLDOVA: Cine este Igor Dodon, noul președinte al Republicii Moldova

REZULTATE REPUBLICA MOLDOVA: Cine este Igor Dodon, noul președinte al Republicii Moldova

REZULTATE REPUBLICA MOLDOVA: Cine este Igor Dodon, noul președinte al Republicii Moldova
14 Noi 2016   •   08:25

REZULTATE REPUBLICA MOLDOVA. Igor Dodon, reprezentant al Partidului Socialiștilor (PSRM) la alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 2016, s-a născut la 18 februarie 1975, în satul Sadova, raionul Călărași.

A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agricole de Stat, Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice și Facultatea de Drept în Economie la Institutul Internațional de Management din Republica Moldova. Are experiență didactică universitară, fiind lector asistent și lector superior la Academia de Studii Economice, Universitatea Liberă Internațională (ULIM) și Institutul Internațional de Management (IMI) din Republica Moldova, potrivit site-ului Parlamentului Republicii Moldova.

REZULTATE REPUBLICA MOLDOVA. A ocupat poziția de specialist superior la Departamentul Clearing, specialist superior la Departamentul Listing, administrator al Sistemelor Electronice de Negocieri și director al Departamentului Marketing, Listing si Cotare, în cadrul Bursei de Valori a Moldovei (iul. 1997 — nov. 2001).

A mai fost membru al Consiliului de experți de pe lângă Comisia Națională a Valorilor Mobiliare a Moldovei (febr. 2003 — mai 2005), membru și președinte al Comitetului de bursă din cadrul Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei (sept. 2002 — mai 2005), membru și președinte al Consiliului de directori al Depozitarului Național de Valori Mobiliare al Moldovei (nov. 2001 — mai 2005), membru al Comisiei de Arbitraj al Bursei de Valori (mart. 2004 — mai 2005).

REZULTATE REPUBLICA MOLDOVA. Din mai 2005 până în septembrie 2006 a ocupat funcția de viceministru în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului din Republica Moldova. În aceeași perioadă a fost și președinte al consiliului de administrare "Moldtelecom" SA și președinte al consiliului de administrare al Centrului Internațional de Investiții "MoldExpo" SA.

În perioada septembrie 2006 — martie 2008 a fost ministru al Economiei și Comerțului, iar în intervalul 2006-2009 a ocupat poziția de guvernator al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare din partea Republicii Moldova.

REZULTATE REPUBLICA MOLDOVA. A fost, de asemenea, prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și comerțului (mart. 2008 — sept. 2009). Din aprilie 2009 este și deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este membru al Partidului Socialiștilor din anul 2011.

Este autor al numeroase articole științifice și redactor al Buletinului Informativ "Bursa de Valori a Moldovei" și Buletinului bursier al Bursei Universale de Mărfuri "Bursa — cotări bursiere".

Cunoaște limbile engleză, franceză și rusă.

Este căsătorit și are doi copii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close