Antena 3 Externe Republica Moldova Rusia recrutează soldați în Republica Moldova

Rusia recrutează soldați în Republica Moldova

23 Iun 2016   •   12:02
Rusia recrutează soldați în Republica Moldova
Sursa foto: Foto: deschide.md

Armata rusă face recrutări în Republica Moldova. Soldați ruși pur și simplu amplasează corturi în orașe din Republica Moldova, împart fluturași cu informații despre salariu și alte beneficii oferite de armata rusă. Problema este că în afară de a trimite câte o notă Ambasasei Ruse, autoritățile din Moldova nu prea au ce să facă, mai ales în condițiile în care în Transnistria se află și acum 1.300 de soldați ruși. În mod normal, contractul cu armata rusă durează cinci ani. Întrebarea este ce vor face când vor fi lăsați la vatră și se vor întoarce acasă, scrie Digi24.

Ministerul moldovean de Externe a somat Rusia să înceteze recrutarea ilegală în armata rusă a cetățenilor de pe teritoriul Republicii Moldova, relatează Europa Liberă. Potrivit unui comunicat al diplomației de la Chișinău, Ambasadei ruse de la Chișinău i-a fost adresată o notă verbală, după ce au fost observate recent acțiuni de recrutare în stânga Nistrului, în localitatea Ternovca, raionul Slobozia - semnalate de presa moldoveană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close