Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Șapte posturi TV din R. Moldova au fost blocate. Operatorul național dă vina pe atacuri cibernetice

Șapte posturi TV din R. Moldova au fost blocate. Operatorul național dă vina pe atacuri cibernetice

Șapte posturi TV din R. Moldova au fost blocate. Operatorul național dă vina pe atacuri cibernetice
Sursa foto: Foto: Jurnal.md
21 Ian 2016   •   12:46

Operatorul național Moldtelecom a emis un cominucat infromativ, unde a explicat din ce cauză emisia a șapte posturi TV a fost sistată. Motivul ar fi atacul cibernetic asupra companiei, asemănător celor la care au fost supuse mai multe instituții de stat în aceeași perioadă a anului 2015.

„În seara zilei de 20 ianuarie curent au fost constatate probleme tehnice în difuzarea unui șir de canale TV din grila de emisie IPTV a Companiei. Din momentul apariției deficiențelor în difuzare și pînă în prezent se depune efort maxim pentru înlăturarea problemei. Analiza preventivă arată că Compania a devenit ținta unui atac cibernetic asemănător atacurilor cibernetice la care au fost supuse mai multe instituții de stat în aceeași perioadă a anului 2015. S.A. „Moldtelecom” regretă apariția incidentului și este în proces de identificare a soluțiilor pentru înlăturarea problemei și restabilirea difuzării canalelor TV. Compania va sesiza toate organele de drept competente despre incidentul dat. S.A. „Moldtelecom” își prezintă scuzele sale abonaților și, cu siguranța, va compensa disconfortul creat”, se explică în comunicat.

UNIMEDIA amintește că miercuri, în timpul protestelor din fața Parlamentului după învestirea noului guvern, posturile TV Moldova 1, Canal 2, Canal 3, ProTV, Jurnal TV, Publika TV și Prime nu puteau fi accesate pe rețelele de cablu.

Jurnal.md anunța în această dimineață că postul TV este în continuare sistat în reţeaua Moldtelecom. ”Pe adresa redacţiei parvin numeroase reacţii ale telespectatorilor care întreabă de ce nu pot urmări emisiunile postului de televiziune. Oameni din întreaga ţară continuă să anunţe la telefon şi prin mesaje privind sistarea emisiei Jurnal TV. Serviciul suport tehnic al Moldtelecom, ca şi aseară, când a fost sistată emisia Jurnal TV, nu este disponibil pentru a clarifica situaţia. La numărul apelat răspunde robotul, care anunţă defecţiuni tehnice”, scrie Jurnal.md.

×
Subiecte în articol: televiziune Republica Moldova
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close