Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Un procuror român cu experienţă în DNA va merge să activeze în Republica Moldova

Un procuror român cu experienţă în DNA va merge să activeze în Republica Moldova

Un procuror român cu experienţă în DNA va merge să activeze în Republica Moldova
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Sep 2015   •   18:30

Un procuror din România, cu experienţă în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, va merge să activeze pe lângă Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie de la Chişinău, a anunţat joi preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, precizând că procurorul va fi selectat de UE.
   
"Nu mai este un secret pentru nimeni cât de dezamăgiţi sunt cetăţenii acestei ţări de situaţia din justiţie. În acest sens, vreau să fac un anunţ. Săptămâna viitoare, pe 15 septembrie, în Republica Moldova vine un procuror din România, cu experienţa DNA, care va sta alături de ai noştri, va examina dosare de rezonanţă, le va revizui pe unele. S-a tot vorbit că DNA trebuie să treacă Prutul. Putem spune că o primă rândunică va veni săptămâna viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar dacă nu schimbăm sistemul n-avem nicio şansă", a declarat Candu, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.
   
Candu nu a putut oferi mai multe detalii despre procurorul român care urmează să vină la Chişinău. "Selecţia şi aprobarea o face Uniunea Europeană. Acest procuror vine pe dimensiunea luptei împotriva corupţiei. Nu cunosc detalii, nume şi profil. Mai multe vom putea spune săptămâna viitoare", a menţionat preşedintele Parlamentului.
   
Procurorul român urmează să analizeze inclusiv dosare de corupţie şi ulterior să vină cu propria expertiză şi cu propuneri de modificări legislative pentru a îmbunătăţi situaţia în domeniul combaterii corupţiei, a mai spus Candu, citat de IPN în pagina online.
   
Andrian Candu a adăugat că, din punctul său de vedere, Centrul Naţional Anticorupţie şi Comisia Naţională de Integritate ar trebui reformate, chiar desfiinţate, pentru a institui o nouă organizaţie - poate un DNA ca în România.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova DNA anticoruptie
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close