Antena 3 Externe Republica Moldova Viceministrul Economiei din Republica Moldova a fost reținut. Riscă șase ani de închisoare

Viceministrul Economiei din Republica Moldova a fost reținut. Riscă șase ani de închisoare

01 Apr 2017   •   10:48
Viceministrul Economiei din Republica Moldova a fost reținut. Riscă șase ani de închisoare
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/ Valeriu Triboi

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a fost reţinut în după-amiază zilei de vineri de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, transmite independent.md.

Demnitarul va rămâne în custodia CNA pentru 72 de ore.

În fapt, procurorii au stabilit că Triboi, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1,000,000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în vederea închirierii, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

În continuarea intenţiilor sale, prin abuz de putere, Valeriu Triboi ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4,000,000 de lei.

Astăzi, procurorii şi ofiţerii CNA au descins în biroul de serviciu şi la domiciliul funcţionarului, unde au efectuat percheziţii. De asemenea, au fost percheziţionate şi automobilele acestuia. În urma acţiunilor de urmărire penală, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi anexate la dosar.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close